Startup houdt social media levend

In 2098 zal het aantal dode gebruikers groter zijn dan het aantal levende gebruikers. Daarmee lijkt Facebook uit te groeien tot een enorme online begraafplaats. Dit lijkt mede te komen doordat het verwijderen van social media op dit moment nog erg lastig is voor de nabestaanden. Startup Sign Off Life helpt nabestaanden bij het verwijderen van social media en houdt Facebook daarmee levend.

‘Het aantal profielen van overledenen op social media neemt ieder jaar toe’ geeft Willem Tukker, oprichter van Sign Off Life, aan. Dat social media als Facebook in de toekomst een enorme begraafplaats zullen worden lijkt dan ook onontkoombaar. ‘Tenzij je het voor nabestaanden eenvoudig maakt om de verschillende social media profielen in één keer te verwijderen’ vertelt Niels van der Plas, mede-oprichter van Sign Off Life.

Het aantal profielen op social media en cloud diensten kan al snel oplopen tot meer dan tien per persoon. ‘Wij gaan nabestaanden de mogelijkheid bieden om via één pagina al hun profielen te verwijderen’ licht Tukker toe. ‘Zo zorgen wij ervoor dat social media ook echt levend blijven’.

Bewustwording rondom je digitale nalatenschap neemt langzaamaan toe. ‘Als Nederland zijn we koploper van Europa op het gebied van sociale media. ‘De verwachting is dan ook dat binnen vijf jaar dit een vast besproken onderwerp is bij het regelen van een uitvaart. Zelf verwachten we halverwege 2016 volledig live te zijn’, aldus Van der Plas.

Posted in Persbericht and tagged , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *